Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Μνήμες Ελευθερίας Ανελεύθερων Όντων

Καλές, ικανοποιητικές μέχρι άριστες θα έλεγα εντυπώσεις αποκομίζει ο επισκέπτης της έκθεσης του κ. Γιώργου Βαριαδάκη που φιλοξενεί το ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ.Δ. Χίου στην αίθουσα εκθέσεων του ισογείου από 4 έως 19 Ιανουαρίου 2008 που οργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου. Οι πίνακές του εκπέμπουν εκείνη την ιδιαίτερη αχτινοβόλο δόνηση της προσωπικής αυτοδύναμης δημιουργίας και προσφέρουν τα πολυσήμαντα και ευδιάκριτα εικαστικά μηνύματα των συγχρόνων καιρών και των καταστάσεων που ζούμε σαν άτομα, σαν πρόσωπα, σαν πολίτες, σαν ευαίσθητοι ή μισο-αναίσθητοι δέκτες.
Συνομίλησα και χάρηκα την πρώτη γνωριμία μου με το νέο δάσκαλο και ταλαντούχο, πολλά υποσχόμενο στο καλλιτεχνικό του μέλλον ζωγράφο των απρόσωπων ανδρεικέλλων που συμβολίζουν τον μαζάνθρωπο κάθε εποχής στις διαβαθμισμένες παραλλαγές και διαπροσωπικές καταδύσεις της προσωπικότητάς του σε αριθμοδείκτες στατιστικών επετειρίδων, επίπλαστης ευημερίας, επίδειξης, ψυχαγωγίας, ημιμάθειας, άγχους καθημερινού στην αντιμετώπιση των σύγχρονων ρυθμών, απαιτήσεων, αναζητήσεων μιας αντιφατικής ζωής, μιας ανέκφραστης κοινωνικότητας.
Πρόσωπα, σώματα και τοπία είναι η συγκομιδή της πρώτης του δουλειάς που πλουσιοπάροχα στις αισθήσεις και στο στοχασμό μας προσφέρει.
Του εύχομαι αισιοδοξία και δύναμη στην ανοδική του πορεία στην τέχνη που τον εκφράζει και τον καθοδηγεί να προχωρήσει και να καταξιωθεί.

ΧΙΟΣ 16/1/2008 ΚΩΣΤΑΣ ΑΜΠΑΝΟΥΔΗΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"

1 σχόλιο:

toymaker είπε...

Είπα να πω μια καλησπέρα και να στείλω όλη μου την αγάπη...